• تهران ، ونک ، ملاصدرا، شیراز جنوبی، کوچه فلاحی، شماره 15
  • 02188064755-8
  • info@aftco.ir

اخبار

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل ازشانا،بیژن زنگنه، عصر امروز (سه‌شنبه، ۲۵ مهرماه) پس از دیدار با عبدالعزیز کاملوف، وزیر امور خارجه ازبکستان، اظهار کرد: این کشور علاقه‌مند به خرید نفت از ایران است و هیئتی از بالاترین مقام‌های نفتی این کشور با همکاران ما در امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران مذاکره می‌کنند.

وی افزود: تولید نفت ازبکستان محدود است، بنابراین این کشور به واردات این کالای راهبردی نیاز دارد.

وزیر نفت با بیان این که باید نحوه صادرات نفت ایران به ازبکستان بررسی شود، تصریح کرد: با توجه به این که ازبکستان به دریا راه ندارد بنابراین، صادرات نفت به این کشور باید از طریق خشکی و احتمالا راه آهن انجام شود.

زنگنه با بیان این که مذاکرات بیشتر در این باره ادامه خواهد داشت و ازبکستان باید راه‌های اقتصادی واردات نفت خام از ایران را بررسی کند، تصریح کرد: ما به طور اصولی موافق صادرات نفت به ازبکستان هستیم و فکر می‌کنیم صادرات نفت به این کشور برای توسعه و تحکیم روابط ۲ کشور مناسب است.

ازبکستان کشوری در آسیای مرکزی و دارای مرز مشترک با کشورهای افغانستان، تاجیکستان، ترکمنستان، قرقیزستان و قزاقستان است، پایتخت این کشور شهر تاشکند است.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،ستار محمودی سرپرست وزارت نیرو در حاشیه مراسم افتتاحیه سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب در جمع خبرنگاران اظهار کرد: نمایشگاه امسال نسبت به سال گذشته از ویژگی مناسبی برخوردار بوده به طوری که بسیاری از تولیدکنندگان از وضعیت بازار احساس رضایت می کنند. همچنین آنها نظر مثبتی نسبت به سبک کار واحد تولیدی دارند که این موضوع بیانگر فعال بودن  پژوه های اجرایی است.

وی تصریح کرد : قبل از انقلاب،برخی اظهار براین داشتند که ایران استعداد چندانی در صنعتی شدن ندارد و کوچکترین تجهیزات را نمی تواند تولید کند.اما اکنون اندازه گیری تجهیزات در حال رشد است و  ایران جایگاه بالایی درمیان  کشورهای در حال توسعه به ویژه در منطقه خاورمیانه دارد.

محمودی تاکید کرد :نمایشگاه امسال به لحاظ حضور نزدیک به  ۲۶۹ شرکت ایرانی و ۱۰۵ شرکت خارجی که عمده آنها از کشورهای اروپایی هستند،از کیفیت بالایی برخوردار است.

وی همچنين به همكاری های بين المللی ايران در صنعت آب و برق اشاره کرد و گفت: شرکت های بخش خصوصی ایران و شرکت های بخش خصوصی خارجی درحال مذاکره طرح هایی به ارزش  10 میلیارد یورو هستند.

محمودی اضافه كرد: علاوه بر این ، در ارتباط با هشت هزار مگاوات تولید برق نیز مذاکراتی آغاز شده است؛ همچنین برای  2 هزار مگاوات  دیگر در حال مذاکره برای تامین اعتبار از صندوق توسعه ملی هستیم.

سرپرست وزارت نیرو، افزود: اکنون نزدیک به 12 هزار مگاوات از نیروگاه ها در حال تعمیر هستند  و هر هفته 2 تا 6 هزار مگاوات برای تعمیرات معرفی می شوند؛ هم اکنون در زمینه تامین  آب شرب شهرها  تنشی وجود ندارد.

گفتنی است؛سیزدهمین نمایشگاه صنعت آب صبح امروز (دوشنبه) با حضور 258 شرکت داخلی و 105 شرکت خارجی آغاز به کار کرد.
در این نمایشگاه انواع لوله و اتصالات پلیمری و فلزی، تصفیه و فیلتراسیون، سامانه‌های آب شیرین‌کن، لوله و اتصالات و شیرآلات، اتوماسیون و سامانه‌های ابزار دقیق، سامانه‌های اندازه گیری، تجهیزات آزمایشگاهی و آخرین فناوری‌ها و تولیدات و تجهیزات آب و فاضلاب در معرض نمایش عمومی قرار خواهد گرفت.
 این نمایشگاه به مدت چهار روز در فضایی به وسعت 30 هزار مترمربع برپاست و همه روزه از ساعت 9 صبح تا 5 بعداز ظهر پذیرای بازدیدکنندگان است

 

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از پایگاه خبری ای بی سی آذربایجان، شرکت راه آهن جمهوری آذربایجان خود را برای آغاز حمل و نقل ریلی در مسیر ایران آماده می کند.

جاوید قربانوف، رییس شرکت راه آهن آذربایجان گفت: قطارها در مسیر آستارا (آذربایجان)- آستارا (ایران) از ماه نوامبر شروع به فعالیت خواهد کرد.

قربانوف افزود: یک پایانه کانتینری در ماه نوامبر در شهر آستارای ایران افتتاح خواهد شد. طرف آذربایجانی 35 هکتار زمین در آستارای ایران اجاره کرده که در آن دو کیلومتر راه آهن احداث شده، دو پل ساخته شده و پل سوم نیز قرار است ساخته شود.

رییس شرکت راه آهن آذربایجان یادآور شد: در مجموع 4 پایانه (غلات، محموله خشک، فرآورده های نفتی و کانتینری) در این زمین احداث خواهد شد، سپس ما قصد داریم 27 هکتار دیگر زمین اجاره کنیم و از آن پس نقل و انتقال محموله ها از ایران به صورت آبی خاکی از طریق خاک آذربایجان انجام خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اقبال عمومی نسبت به خرید آپارتمان های کهنه و قدیمی ساز افزایش یافته، این عبارتی است که با تحلیل و ارزیابی آمار  منعکس شده از مراجع رسمی به ذهن متبادر می شود، پدیده ای که باعث حیرت  برخی از فعالان بازار مسکن و کارشناسان حوزه اقتصادی نیز شده است.

به واقع بروز این رفتار در بازار، با منطق اقتصادی همخوان نیست و خرید مسکن و منازل نوساز و حداقل آپارتمان‌هایی که زمان چندانی از تاریخ ساخت آن نمی‌گذرد، توصیه‌ای است که همواره از سوی کارشناسان ، مورد تاکید قرار گرفته و حتی از منظر مدیریت بحران و ضریب ایمنی واحدهای مسکونی، اولویت با آپارتمان های نوساخت و یا تازه ساز است.

انتشار گزارش بانک مرکزی مبنی بر افزایش 60 درصدی خرید واحدهای 16 تا 20 ساله در ماه گذشته، (به نسبت مدت زمان مشابه در سال قبل) به روشنی سیر و روند صعودی گرایش و اقبال به منازل و آپارتمان های این‌چنینی را به تصویر می‌کشد.

حسین سروش،کارشناس بازار مسکن، در گفت و گو با خبرنگار مسکن ، در ارتباط با عوامل و دلایل موثر در بروز این پدیده اظهار کرد: بررسی دقیق این موضوع، مستلزم مطالعات کارشناسی دقیق، نظر سنجی صحیح و تحلیل آماری کارشناسی شده است، اما آنچه که بصورت میدانی از وضعیت موجود استنباط می شود، معطوف بر این امر است که عمده خریداران شامل افراد و گروه‌هایی می شوند که بیشتر مصرف کننده هستند.

وی افزود: کمتر فردی را می توان یافت که در بازار موجود، نگاه سرمایه‌گذاری به خرید مساکن قدیمی ساز داشته باشد و جز در مواردی خاص که منازل و واحدها و آپارتمان های این‌چنینی ،زیر قیمت به فروش می رسند، نگاه سرمایه ای به آن متمرکز می شود و با این اوصاف، در شرایط عادی، خریداران مشمول افرادی می شوند که از سکونت در منازل استیجاری خسته شده و در نهایت تلاش خویش را برای صاحبخانه شدن با فوریت به کار بسته اند، در نتیجه با عنایت به قیمت پایین تر این املاک و واحدها، توان خرید اقشار ضعیف جامعه به نرخ این واحدها، نزدیک تر به نظر می رسد.

سروش گفت: سرمایه‌گذاری در آپارتمان‌های قدیمی ساز رایج نیست و اگر نگوییم غیر نطقی، اما روال و قاعده بر این است که متقاضیان سرمایه‌گذاری یا به سمت خرید واحدهای نوساز حرکت می‌کنند و یا در تلاشند با خرید زمین اقدام به ساخت آپارتمان کنند.

رکود در بازار، ذائقه بازار را دگرگون ساخته است

حسن تقوی،کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار مسکن، با اشاره به پدیده خرید منازل،واحدها و آپارتمان های قدیمی ساز و افزایش ضریب خرید و فروش چنین املاکی اظهار کرد: عوامل بسیاری در  بروز این رفتار تأثیرگذار است که رکود 5 ساله حاکم بر بازار مسکن، افزایش ریسک سرمایه‌گذاری به دلیل خواب طولانی مدت سرمایه در این بخش و افزایش قیمت مصالح ساختمانی و  تاثیر آن بر قیمت تمام شده مسکن، از نمونه های آن به شمار می رود.

وی افزود: اگرچه این عبارت در بازار مسکن و اقتصاد کشور رایج شده که سرمایه‌گذاری در ملک، ضرر ندارد، اما رکود عمیقی که در سالیان اخیر با آن مواجه بوده ایم،کمر بسیاری از فعالان حوزه ساخت و ساز را خم کرده و در چنین شرایطی، انگیزه برای تمرکز و انباشت سرمایه در این حوزه،  تضعیف شده است.

تقوی گفت: تجربه سالیان اخیر موید این واقعیت است که به احتمال بسیار زیاد، رونق مسکن تدریجی خواهد بود و بعید است همچون سال های 90 و 91 شاهد جهش چشمگیری در بازار مسکن باشیم.

وی افزود: با همه این اوصاف و گمانه زنی‌ها، برخی از هراس افزایش ناگهانی قیمت و افت ارزش پول خود، در خرید مسکن تعجیل کرده و ترجیح می دهند به جای صبر و تلاش برای افزایش نقدینگی خود و خرید منازل و واحدهای مسکونی نوساز، اندوخته خود را سریع تر به ملک تبدیل کنند تا در افزایش ناگهانی نرخ و قیمت مسکن (به زعم متقاضیان خرید آپارتمان های قدیمی) متضرر نشوند.

کارشناس اقتصاد گفت: عمده این افراد در قالب و دایره اقشار متوسط و ضعیف جامعه (از حیث اقتصادی) هستند که به نوعی اجاره نشینی و پرداخت اجاره بهای سنگین آنها را مستاصل ساخته و سکونت در واحدی قدیمی ساز که مالک آن هستند را به اجاره نشینی ترجیح می دهند، البته این طرز تفکر و تلقی چندان هم غیرمنطقی به نظر نمی رسد.

وی در خاتمه یادآور  شد: برخی کارشناسان و فعالان بازار مسکن معتقدند این رفتار(خرید آپارتمان های قدیمی و کهنه)هیجانی است و ادامه دار نخواهد بود. اما به نظر بنده، با عنایت به شرایط اقتصادی موجود و فشار بازار اجاره نشینی به مستاجران، این رفتار و رویکرد از سوی متقاضیان و خریداران مسکن، در آینده نیز استمرار خواهد داشت.

سخنگوی وزارت نفت عربستان اعلام کرد که این کشور تخصیص نفت به c مشتریان آسیایی خود را برای تحویل در ماه نوامبر کاهش داده است.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز سخنگوی وزارت نفت عربستان اعلام کرد عربستان تخصیص نفت برای ماه نوامبر را ۵۶۰ هزار بشکه در روز کاهش داده است.

با وجود کاهش تخصیص، عربستان قصد دارد مجموع صادرات نفت خود را در ماه نوامبر امسال به بالای هفت میلیون بشکه در روز برساند که بالاتر از صادرات آن در تابستان امسال است.

سخنگوی وزارت نفت عربستان گفت: با وجود تقاضای بالا از سوی مشتریان خارجی که فراتر از هفت میلیون و ۷۱۱ هزار بشکه در روز بود، ما تنها هفت میلیون و ۱۵۰ هزار بشکه به آنها اختصاص دادیم.

عربستان در ماه سپتامبر امسال روزانه هفت میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه نفت صادر کرد.

کاهش تقاضای داخلی نفت در عربستان در فصل زمستان سبب می‌شود این کشور بتواند صادرات خود را افزایش دهد.

انتهای پیام/

عربستان تخصیص نفت برای ماه نوامبر را ۵۶۰ هزار بشکه در روز کاهش داد